FloraHolland in zee met BGI

13-09-2017    09:25   |    KAS TuinbouwCommunicatie

Royal FloraHolland (RFH) wordt Fördermitglied bij het Verband des Deutschen Blumen Gross- und Importhandels (BGI). Met dit lidmaatschap wil RFH zich samen met partners inzetten voor de ontwikkeling en stimulering van de Duitse markt.

Dat heeft Royal FloraHolland afgelopen weekend aangekondigd bij de Verbandstag van BGI in Essen. Het Fördermitglied, letterlijk ‘steunend lid’, betekent voor de veiling dat ze samen met partners de markt versterkt. Het sluit naadloos aan bij andere samenwerkingen die RFH wereldwijd heeft ter bevordering van de sierteeltsector, aldus FloraHolland.

Duitsland is de belangrijkste afzetmarkt voor de kwekers van RFH. BGI zet zich in voor de belangen van sierteeltpartijen op de Duitse markt en heeft geen winstoogmerk. De brancheorganisatie heeft als doel het optimaal laten functioneren van deze sector in Duitsland. De Duitse markt heeft behoefte aan een impuls. Zo daalt de share of wallet, stijgen de consumentenuitgaven al jaren niet, blijft de jonge consument achter en zit er ook geen groei in de exportpositie van RFH in Duitsland, terwijl die in andere landen wel toeneemt. Een belangrijk speerpunt voor BGI is het aanjagen van consumentenbestedingen. Het algemene belang dat BGI nastreeft past ook goed bij het neutrale karakter van Royal FloraHolland.

Royal FloraHolland gaat de markt in Duitsland niet op eigen kracht bewerken. “Wij blijven rolvast en dat betekent dat we als neutrale marktplaats kwekers en handelsbedrijven optimaal willen ondersteunen,” legt Lucas Vos, CEO van Royal FloraHolland, uit. “Ons gezamenlijk belang is een gezonde Duitse markt en daar willen we samen aan werken met partijen waarvoor dat ook een drijver is.”

Wereldwijd is Royal FloraHolland al verschillende samenwerkingen aangegaan om mee te denken en zich in te zetten voor uiteenlopende onderwerpen gerelateerd aan onze rol als marktplaats. Enkele voorbeelden zijn Florint, de ‘International Florist Organisation’ of het ‘Floriculture Sustainability Initiative’ dat duurzaamheid voorop stelt. In Nederland is RFH begunstiger van de VGB. Met het Fördermitgliedschaft bij BGI zet RFH zich nu dus ook in Duitsland in ten behoeve van het bevorderen van de markt.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

'Kansen led door samenwerking'

Samenwerking door de keten heen kan de kansen van led-belichting voor de sierteeltsector benutten, of is misschien wel hard nodig. Dat was...

'Belang goede foto's onderschat'

Een eerste weblog van Merel Barendse-Prins. Zij is verantwoordelijk voor de marketing en communicatie rondom FloraXchange. Barendse-Prins...

Tuinbouw 'sexy' op de kaart

Carolina Sevilla gaat in januari helpen om de tuinbouw een sexy imago te geven. De Costaricaanse zal tijdens de Vakantiebeurs samen met...

Floral art in plaats van banners 21-09-2017    09:57
'Uitbuiting is businessmodel' 21-09-2017    09:56
'Vlot bijsturen in komkommer' 21-09-2017    09:51
Louis Kester naar Florpartners 21-09-2017    09:45
Priva lanceert starterscomputer 21-09-2017    09:33
Fiscale consequenties op een rij 21-09-2017    09:30
Vervoersverbod bijen in Drenthe 21-09-2017    09:28
Meubels van schimmel (film) 21-09-2017    09:25
NL houtsnippermarkt in beeld 21-09-2017    09:06
DOOZO verder als EKOMENU 21-09-2017    08:55
  Ga naar het nieuwsarchief